Aloha People

count web traffic

Followers

Monday, December 27, 2010

when the mind blown awayyyy

Ehh, tertekan ikon Blogger lah pulakk. Ecehh. Bajet giler ter-click kan. Pastu dandan update blog pulak kan ima? Taktik lapuk ! :P


Assalamualaikum kawan-kawan. Ok. Rasa bajet sekali lagy. Sebab rasa takde orang pon nak baca blog budak-budak aku nehh. Huhu. Tapi takpe, nak update jugak ! :D





I had a very stressful week ! You know what, i have to submit my first three topic, which is from Chapter 1 `til 3 in only one week time ! Gila lahh. Rasa macam Professor yang dah ada doctorette dah. Huhu. Tak suka la macam ni. Kerja tergopoh gapah. Mana ada kualiti nanti. Ni pun mujur dah siap sket. Sket je tau tak. I don`t know whether i`m able to complete it at that time :( Pray fer me yeaaa. Jasamu dikenang ! :D

So i have listed the tasks that needs to be settled during these two weeks, which are:

a. Yes of course my term paper/ thesis. (Chapter 1-3)
b. The interview questionnaire. ( We have to interview at least three teachers in one school to make a review of the principal of that particular school- Bukak ke tak sekolah sekarang ni? Aku bagy masa 3 saat untuk korang pikir )
c. Design 10 different activities by using 5 skills BUT the materials will be only two. Which are international article and local article.
d. FOR YOUR INFORMATION, we will be having our test on the 30th December.


Sekarang hang habaq kat aku. Hang bgtau kat aku yang mana satu aku kena sebat dulu? Huhuhu. Pening kepala aku. Aku nak pegy Yun Nam la lepas ni. Rasa macam kepala dah botak dah T________T



I have no idea why at the very last sem we need to struggle. Why we need to do the term paper. We`re not a researcher. We just doin` our practicum. Do we need all of these? *BLUR*


All the best to me *crossing fingers*

Saturday, December 25, 2010

Diam diam gua, gua ada tahap kesabaran jugak der !

Aku tak faham sangatlah. Boleh kau fahamkan aku tak? Apesal kau nak sibuk-sibuk cerita hal aku kat orang lain? Sama ada kau JELES dengan hidup aku ke, kau SAKET MATA dengan tindakan aku OR APA? Boleh kau perjelas kat aku kenapa kau insan terpilih or offer yourself untuk jadi reporter terhebat aku? Jap jap. Aku ada reporter or ada STALKER? Dahla tak tahu hujung pangkal cerita. Tak tahu sebab musabab hal berlaku, tak tanya aku apa-apa, alih-alih nak jadi ORANG YANG BAIK nak mengadu macam-macam lah pulak kan? Eii. Kesiannya ku tengok kau. Canang kat orang lain yang aku ni macam ni. Siang aku gini, malam aku gitu. HEY ! Tak malu ke beb? DESPERATE sangat ke apa? HAHA. Lawaklah kau ni. You know what, kalau kau rasa kau hebat sangat, kau rasa kau boleh maju dalam bidang reporter kau ni, silakan.. At least aku berbangga jugakla, ada kaki penyibuk yang nak ambil tahu pasal hidup aku. Auwwwwww, terharu nak mamp je rasanyaaa :')


Setiap kata-kata kau adalah dusta. Kau masih tak perasan lagy ke? Aku nasihatkan kau, malam-malam, pejam mata, muhasabah diri tu. Kenapa nak tipu? Dapat award ke kalau kau tipu tu? Insaflah eh. Aku kalau ikut marah aku, aku penampar je kat muka kau. Tu kalau ikot marah aku lah. Tapi Alhamdulillah aku tak macam tu. Masih waras.


Kali ni tak payah lah awak nak tanya entri ni untuk sape eh. Sape penipu tu, eh tak pun sape yang penah ngadu or repot pape pasal aku tu, jaga-jagalah eh. Kau dah lah bagitau dia, pastu sikittttt pon kau tak bersalah kat aku kan? Padahal kau cerita dengan bangganya pasal aku tuh. Haha. Tak paham betul kan? Ada jugak manusia macam ni. Spesis alien ke ape? Haha. Dah dah. Nak touching dengan aku pulak ke? Sikit pon aku tak heran la beb ! I know you really well. If lepas ni kau kena sisih tu, paham-paham jela yea. Dah 21tahun hidup kan? Takkan kena ajar jugak kot?




Auuuuuw. Kasar sangat ke entri aku kali ni? Haha. Chill lah der. Gua seyes tahap gaban punya story nii. Terhangat di pasaranlah katakan. Hahaha. Hepy Holiday ye!

Friday, December 24, 2010

Kau tabahkanlah hatiku YA ALLAH :'(

Assalamualaikum. Hey everybody (;
Ohh BTW, Merry Christmas for those who will be celebrating it tomorrow.
For Malaysians, Hepy Holiday !


HOME SWEET HOME ! That was the first phrase that came out of my mouth when i reached home. SO damn tired ! Tired of driving, tired of shopping, tired of hearing people shouting and etc. There`s a bunch of things that need to tell. And my heart is like wanna explode at this time ! I don`t even know how to start. Or should i do it from the very beginning then?

Ok. Friday morning, of course we would have waken up with smile. Hoping that the day will be extra ordinary great ! Yea rite. But not for me. Today, i met my lect. It`s regarding to my thesis. She said she wanna see us Friday morning. So my friends and i went to see her with 'butterflies in our stomach'. You know what, we heard so many bad and negative things about her. Yela. Dah orang cakap macam-macam. Tipu sangatlah kalau kau buat tak endah kan? At first memanglah dalam hati 'Alaa. Dorang saje je kot takut-takutkan kitorang'. Takpun, 'Alaa dorang memang ada buat salah la tuuuu' *Ayat sejukkan hati lah katakan* But then, that thing was happened to me. YES ! Me me me ! Kenapalah aku jugak mangsanya? Adoi. Come on lah. You are a lecturer. Be fair to people. Eventhough you`ve gone through bad things when you`re student, don`t just shoot us dead ! You still have to consider our rights. Ni tak, kitorang datang cara baik, dia buat macam-macam lak kan.

' Who taught you how to do the proposal? You know what, please don`t make a fool with me ! This is a serious matter. Don`t you know how to the proposal???? Who taught you? Tell me now..'

'Err. Mr Ku..'

'Who is he? Is he a lecturer or a teacher? Dari sekolah ke kolej?'

'Err. He is from *sumwhere*'

' I do not know whether he taught you this or you don`t even know what you are doing ! I`m not gonna teach you how to do the proposal. I`M ONLY HERE TO SUPERVISE YOU AND NOT TEACHING YOU. Read more journals and articles. Do your read up. I`m not gonna teach you. Ask your friends from other universities. Don`t you have other friends from other IPT?'

'Err. Yes madam.'

'So, Ask themmmmm ! Ni proposal pon macam ape. What is this ????? Using crossword puzzle to improve vocab? Who did this?'

'Err. Me madam. I did that topic.'

'These objectives are not clearrrr !!!! What is this?? What method do you use?'

'Errrrrrrrrr...'

'If you do not answer now, i bet you won`t do well for this research !!!' *mata terjegil pandang aku sambil tunjuk jari telunjuk kat depan muka aku*


Lepas tu, dia mula hentam sorang-sorang. Paling banyak kena marah, aku dengan member aku sorang lagy. Tiba-tiba menyesal duk depan meja dia. Dah la dia tengking tak beringat ! Ohh. Lupa nak bagitau, SILA BACA PERBUALAN DI ATAS DENGAN INTONASI KEREK DAN MARAH OHH DAN TAK LUPA JUGA, INTONASI NYARING DAN TINGGIIIIII !


It`s quite hard to negotiate with people which is hot tempered person. Macam mana nak deal dengan orang tengah marah. Sekali kita balas, sepuluh kali dia sembur balek kat kita. Berani korang nak tanya soalan keraguan yang bersarang dalam fikiran korang? BERANI KE? Tak kan? Macam tu jugak aku :'(

I took my shower after i reached home. I cried very badly. I`m so damn stress ! I can`t even think about other thing. My blog is the first thing that i lend my shoulder on. Tak tahu nak mengadu dengan sape dah :'( My mum was so busy handling my sis`s upcoming wedding. She will ask my opinion in everything that she will do. Even i`m taking my shower, she shouted from downstairs..

'Imaaaaaaaaa.. Turun bawah, i wanna ask your opinion ni..'

' Maaaaaaaaaaak, nantila. Ima tengah mandilaaaaaaaa'

Then after i done, i went downstairs,

'Nape mak panggil ima tadi? Ima tengah mandila'

'Ohh. Tade. Nak tanya, color ni dengan color ni matching tak? Ila cakap tak matching. Mak rasa okay je. Apa pendapat ima?'

I was likeeeeeee EIIIII. I HAVE SO MANY THINGS IN MY HEAD AND SHE JUST WANNA ASK MY OPINION ABOUT COLOR? Tak terluah dek kata-kata lah ! Speechless ! Lidah kelu !

At the end i just say, 'Maakk, matching lah. Penat je kita pilih-pilih tadi kan. Dah elok la tu.'

Then i toleh my sis and say, 'Buat jelah. Benda dah beli kan. Banyak pulak tu. Takde maknanya tetamu nak bising color tak macthing ke apa. OKAY? '

I ran upstairs with my watery eyes.



'YA ALLAH, KAU TABAHKANLAH HATI SANUBARI AKU NI YA ALLAH. BANYAK BETUL DUGAAN AKU SEKARANG. DENGAN THESIS, PERANGAI LECTURER, KESUNTUKAN MASA BELAJAR UNTUK FINALS LAGY, PRAKTIKAL YANG NTAH BERAPA MINGGU E LAGY AND ALSO KERENAH ORANG SEKELILING. KAU KURNIAKANLAH KETENANGAN BUATKU DAN KELUARGAKU. KAU BERKATILAH SEGALA PERBUATAN KAMI DAN PERANCANGAN KAMI. MOGA SEGALA PERANCANGAN BERJALAN DENGAN LANCAR. AMINNN YA RABBAL ALAMINNN..'

Sunday, December 12, 2010

You know we`re superstars, we are who we are :D

Assalamualaikum ! Hepy Sunday people (:



How`s life? Mine is perfectly under control. Teehee. If not, i might be using swear words rite? Hehe. So, yesterday my angels and i went to OU. We watched Rapunzel happily. It`s like we`re watching young kid`s story u know. `coz at that time, the kids were crying, jumping around, some of them shouted, OMG ! We cannot focus. But hey, luckily i`ve watched that story. Yeayy ! :P Before we went to watch Rapunzel, we were eating like there` no tomorrow u know. haha. We went to Seoul Garden. Buffet lunch ! RM34 per head. U can eat whatever u want from the grilling to chilling ! hehe. I mean from heavy meal to desert. Wow! Fantastic right? Ok. Just scroll down to make ur self craving for them toooo ! :D






Picture worth a thousand words right?





Guess what, i have many of themmmmm (;










Jo, cube kau makan yang ni *suap*



tengok tu. udang golek golek dalam kuali :P



Bila krismas, deco semua cantek2. Banyak lagy pic sebenarnya tetapi memandangkan line tak berapa nak okay n aku ni pon pinjam broadband member, kenalah upload some of the pics je. Kat FB pon upload sikit sikit je. Hehe.






p/s: Pakcik santa, saya nak hadiah jugak boleh? :p

Wednesday, December 08, 2010

You torn my heart :(((

Salam (: I just arrived hostel. Baru abes class. Alhamdulillah. Done my presentation just now. Luckily it was okay. I just read it. I don`t put much effort coz i know that thing got no marks. Siot je. I got that info from the class next door. As the result, i just read it from the text i prepared earlier. Hee :D


Just wanna let u guys know about something happen to me. Ohh. Not me actually. It`s my car. It has been scratched by i don`t know which fella. So saaaaaddd :((((( I went to the MAHA last Sunday. It was the last day for that event. I parked somewhere in the RISDA. Maybe it was because too cra
mped at the other side.

Ohh. Just lets get back to the story. I`m sooooooooooooooooooooo damn upset. Coz idk what to do `til now. I wanna get it polished la
ter. But still don`t know when since i was packed with class and thesis. T_______T. The best part was i left my car just for about few hours. Then when i came back, my friend said, 'Ima, someone scratched ur car' At first, i thought she was joking since she likes to fool around. When i see it myself, Ohhhhhhh Emmmm Jiiii ! *Terjegil mata*





Let the pictures shares with you.






p/s: Takot nak park tempat public dah :((((

Sunday, December 05, 2010

Kacak luar. Kacak dalam.

Nak senyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum je..
Suka !
(:

Monday, November 29, 2010

Sis`s E-day !

Actually, dah belated sangat-sangat dah pon. Rasanya kalau dia baca entry aku ni, mau kena goreng sampai hangus aku ! Haha. Sebab her engagement day dah lepas dah. It was on Oct 9th if I`m not mistaken. Alaa masa korang duk syok-syok tengok Sheikh Muzaffar bersanding kat TV3 tu. Haa, hari sebelumnya. Kot. KOT. <----- Nampak sangat tak konfiden. Haha :D Aku rasa betul. Takpe. Nanti aku tanya Jojo, Zarina or Cidot. Sebab dorang ada time tu. Thanks korang ! :D So, my sis is officially engaged ! Suka tengok orang lain dah tunang, dah ke jinjang pelamin dah... *berangan* Hahaha :P Ala kejap je berangan. Tak lama pon. Aku balek melaka masa tu hari jumaat. `coz majlis tu langsung hari sabtu pagy. Oct 9th. Aku ponteng satu class. Haha. Korang taktau betapa peningnya aku dek memikirkan. Nak ponteng ke taknak. Nak ke taknak. Konflik punya konflik. Akhirnya, aku amek keputusan. Ponteng jelaa. Kali ni je. Kali ni je. Haha :P Siap pesan kat Jojo. 'Jo, aku ponteng class jumaat malam tau. Tu last class kita tu. Adoi. Ikut hati aku taknak ponteng. Tapi takkan kol 11pm baru aku nak gerak dari Unisel kan? Nanti kau salin nota eh jo. Salin ape yg lect cakap tau jo. Semua tau jo.' Tu yang tak tahan tu. Jojo siap cakap 'Iyer iyer. Nanti aku salin la. kau ni... dah. Ponteng je. Akak kau nak tunang kan. Takkan kau taknak tolong' Betul jugak. So, lepas class jumaat petang, aku gerak balek melaka. Aku pulak lupa. Petang-petang macam tu, kan semua orang baru balek keja. Semua berpusu-pusu nak balek. Tak macam sesak pulak highway kan? Aduh. Sabar jela. Aku sangkut kat Sg Buloh and exit Damansara. Berasap tol aku. Abes nak buat macam mana. Takkan nak jerit suruh dorang ketepi lak kan? Keje giler tu beb. Sabar jela yang aku mampu. Aku gerak dalam kol 5 lebih. Sampai melaka dalam kol 9pm. Hang habaq mai kat aku. Berasap ke tak berasap kalau hang kena macam aku? Haha. So, on the E-day. There were many people came. Some just drop by because they have something to do. Pack sket masa lunch lah. Sebab dorang datang makan kenyang-kenyang. Snap-snap gambar dengan akak. Then gerak balek dah. Thanks for coming ! Sorry tak ajak ramai pon. Just for family, relatives and some close friends je (; InsyaAllah. Her Big Day is on early next year. Pray for her happiness. Amin !



Here you go.







Eh silap. Gambar budak ni buat apa. Bukan dia yang tunang pon. Ni tukang makan je keja. Ceh. Ok ok. Proceed next photo. Zasssssss !



Haa. yang pakai spek duk bawah tu la. Adek si tunang. Haha. Alaa, saje je suspen la. Hehe :p Tu haa. akak den yang sulung. Kaler peach. Jangan tanya nape pilih kaler tu. Dia je yang tahu. Gi tanya dia. Aku malas nak tanya. Cess. Lighting tak elok. And aku pon satu. Asal lah tak edit dulu. Ok. Dah ter-upload dah. Proceed jela eh. Haha. *dimaafkan* Zasssssssss !




Cuzzy and sis (;


Haaa. Ni member aku. Classmate masa Form 4 & 5. Aku kena sebut Form bape. Sebab aku kan berpindah-pindah sekolah. Huhuu. Satu family dah kenal member aku ni. Makcik aku pun dah naik kenal dia dah. Dia pon takde la penat sangat nak kena hadapi interview kan. Hehe. Sayang kau ! Lepak umah aku lama sket lain kali :P


Taraaaaaaa. Nilah dorang. Dorang gerak dari unisel time tu. Zarina sanggup datang unisel. Semata-mata nak gerak sekali dengan Jojo n Cidot. hehe. Mekaseh korang ! Nanti akak aku kawen, korang datang melaka lagy ye.



Ni ler zarina yang den duk koba kat korang nun.


Sebagai habuan dorang datang umah aku. Apa agy, aku bawak la dorang jalan-jalan. Haha. Melaka kan Bandaraya Bersejarah. Aku jadi tourist Guide dorang masa tu. Ceh. Bajet je dak ima ni :p







Taraaaaaa. Dah sampai Dataran Pahlawan. Magik tak magik tak? :p Seperti biasa. Jojo jugak yang membeli. Haha. Aku dah cakap dah. Shopping is her full time job. Kan JO? GRR. Haha. Kali ni bukan aku yang konflik. Tapi si zarina. Haha. Tapi dia konflik dalam diri. Dia tak tanya aku. Tapi dia duk diam and pikir. Nak beli ke tak. Last-last tak beli. Hahaha.

The next day, pegy lagy Dataran Pahlawan. Si jojo membeli lagy. Cehh. Haha. Lepas tu, apa lagy, gerak la kan. Pe barang gi mall. Kena la exercise sket. Gi A`Famosa, Bangunan Merah Stadhuy`s. Err. Sorry if there`s a spelling error okay? Hehe.


Kincir air. Cantek tak cantek tak? Nampak macam kat oversea tak? Hehe. Cool.
Imazara Hapiz likes this !

Takder hal lah der,

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Vanekam ! Eh silap. tu berita TV1. hehe :P


Saje je nak update blog. Macam dah lama sangat jek tak update kan? Kesian b
etul blog ni. Selalu di-anak tiri-kan. Eh jap. kene jarakkan or dekatkan eh? Betul la tu kot. haha. Loser giler aku ni. Biler ntah nak gi tuisyen subjek BM :p Sebenarnya banyak giler cerita nak dikongsikan bersama. Cewah. Ingat macam Hanis Zalikha ke apa. kalau dia takpe la jugak. Dahla lawa, model pulak tu. Ramping ! Ok ok. Back to the story. Hehe. Tapi tula. macam tak sempat jek kalau nak cerita satu persatu. Alaa, i bz la. u ni.. *buat nada gedik tau korang*. Haha.
Perasan tak aku dah lama tak upload gambar. Perasan tak perasan tak? Alaa. Aku je perasan sorang-sorang ke? Ahh. Sungguh tak peduli okay :P Aku dah lama tak upload gambar sebab aku tak jumpa cable USB fon aku laaaa PLUS lappy aku kan rosak aritu. ni dah repair dah. Sayang baby ! (: Jangan sakit-sakit mintak gi hospital lagy ye? Kang aku karate free kat kau kang :D

Kali ni nak upload photo banyak-banyak. Tak kira tak kira. Nak jugak nak jugak :P Ok we will see. Gambar apa yang aku nak upload eh? Hurmmm..


Pikir cepat pikir cepat.



Hurmmmm.



Ok ok. Jum belek lappy. Mana tahu dapat ilham. Zassssssssssssss !

Dan pemenangnya adalaaaaahh..

Hahaha :D


Yeayy ! Sweet memory. Eceh. Bajet. Masa ni kat OU. Nampak dinding ni macam cantek dan unik je. Apa lagy. Tangkap gambar laju-laju la. Segan jugak sebenarnya. Sebab masa ni ramai orang lalu lalang. Lunch Time !


Haa. Tu diaa. Sya & Jojo. Roomate sejati dorang nih. Dah bertahun duk satu bilik. Masa ni naik keta Jojo. Credit to Wuddy (:

Hahaha. Dah dah. Jangan layan sangat budak ni. Suka bikin kecoh je :P Alaa. saje je have fun. Tapi masa ni bukan tengok muvee ni pon. Kitorang tengok muvee You Again ! Ehh yeke? Ohh. bukan-bukan. Kami tengok cerita MAGIKA (:







Dah. Tak payah nak gelak sangat lah kan. Mula-mula taknak tengok cerita tu jugak. Takut rugi jek. But Hey ! Magika ni boleh tahan jugakla. Credit to KRU `coz they have successfully made up a new story that i think it is a higher level compared to Malay Muvees before kan?




So lepas kitorang habis buat wayang. Eh silap. Lepas habis tengok Magika, kitorang pi melantak sat. Haaa. Ni lah satu-satunya masalah yang kitorang selalu sangat kami alami. Masa nak decide nak makan apa jek, mesti kitorang konflik dalaman ! hahhaa :D Serious ke tak serious wa tanya lu skang? Susah tau nak pikir. Yela. Nak western ke. Nak makan nasi ke. Nak sushi ke. Nak fast food ke. Kan? Kan? Susah kan nak pikir? Haha. Tu pasal kitorang selalu hadapi dengan masalah ni. Paling kitorang avoid is fast food lah. Fast food ni bagy kitorang, EF la. EF= Emergency Food ! Ahaha. Akan dicari pabila terdesak sahaja !




Last-last. Kitorang makan Kenny Rogers je. Rasanya kalau Kenny tu ada depan mata, dia tak bagy kitorang masuk kot? Haha. sebab asyik muka kitorang jek makan Kenny. Sampai dia pon naik muak tengok muka kitorang ni :D







Ok. Gambar makan-makan takde. Tak cukup kakitangan nak snap-snap.


Ada keja kosong. Nak ke? Hantar resume ye.








Lepas makan-makan. Shopping time ! Eh silap. Masa ni aku tak beli pape. So, window shopping time ! Haha :D Aku dengan Sya tak membeli. Yang membeli, si Jojo tu je. Penat aku goda dia supaya jangan beli. Dia beli jugak. Ceh. Sia-sia usaha daku.

Masa ni Sya tengah bergelut dengan konflik dalaman dia. Hahaaa. Lawak ! :D Dia akan mulakan ayat dia dengaaaann..


Sya: 'Ima, kau rasa patut tak aku beli?'
Ima: 'Kau nak beli kasut ni untuk jalan-jalan or gi class?'
Sya balek: 'Hurmm.. Aku pun tak tahu. Tapi cantek. Sale pulak tu. Kau rasa macam mana ima?'


Hahaahaha. Tengok tengok. Hebat ke tak hebat konflik dia? :D Aku kalau dengar je ayat pertama dia, aku dah senyum sorang-sorang. Wakakaka.

Bagy aku, IF nak beli barang ni, senang je. Kau ada duit? IF ada. Proceed next step. Tanya diri sendiri. Perlu sangat ke tak? Rasanya mati tak if tak beli? Ok. Kalau rasanya macam nak nyawa-nyawa ikan IF TAK BELI, then better korang beli jela. Kang kempunan pulak kan? hehe. Senang tak senang tak? Wah. Cik Ima kongsi tips ni. Kemajuan !

:P











Ala beb. Orang yang tengah taip ni pon sama dengan jek kadang-kadang.
Hahaha.

Papehal pon. Pikir baik baik ye.

Bai ! :D

Tuesday, November 16, 2010

Andai kau mengerti..

Assalamulaikum semua. Hadiahkan hari anda dengan senyuman (:

Alhamdulillah. Syukur kepada Allah SWT. Masih bernyawa aku hari ini. Masih dapat mengirup udara di bandar melaka. Masih dapat melihat dunia yang terbentang.

Pagi tadi uruskan yuran pendaftaran. Penat aku korek-korek duit. Manalah tahu bole top-up sikit duit mak ayah bagi. Cakap yuran RM400. Padahal lebih. Takpe. Yang lebih tu guna duit sendiri dulu. Dah pokai sangat baru pandai-pandai cari backp-up. Hehe :P

So, tadi pegy Bank Islam dengan adek laki aku yang daus tu. Punyalah payah nak kejut dia. Rasa macam nak simbah air jek kat katil dia. Geram. Ceh. Padahal aku ni pon sama dengan jek! :D Alhamdulillah. urusan bayaran tadi sekejap sangat-sangat. Syukur. Masa nak balek tu, bole pulak keta kena block oleh keta lain. Siot je. Perempuan tu main tinggal jek anak dia dalam keta wei. Tahulah dia park keta betul-betul ngadap bank kan. It`s ok. hope she learnt her lesson. Dah sampai umah, aku nak buat online registeration, tup tup aku salah bagy nombor bank slip tu. Bebal tak bebal? Haha. sengal tol. Benda senang, dah jadi susah. Nampak tak? Tula ima. Lain kali tenangkan fikiran tu. Jangan nak buat keja masa fikiran serabut-serabut. Kan dah susah. Takpe. I will bear that in my mind. hehe.

Aku dikejutkan dengan sumthing. Aku nak online registeration utk adek aku. Biler aku masuk portal dia, it statedd that he got below that 2.0 (pointer). Ya Allah ! Gler rendah. Biar betul adek aku ni? Baru first sem kott. Haish. Can`t say more than regretness to him. Aku tak rela nak tengok reaksi mak aku masa tu. Aku yang tengok sendiri pon rasa nak menitis air mata tau. ' Wahai adek, kau pikirla sendiri eh. Jasa mak ayah jangan kau lupa. Ringankanlah beban keluarga dan tolonglah jangan ditambahkan lagy. Aku mohon !'

Aku tekad aku nak cari kerja cepat-cepat. Aku nak ringankan beban dorang. Ima, tolonglah naikkan pointer kau. Dapatkanlah keja baik-baik. Balaslah jasa mak ayah kau yang dah banyak berkorban demi anak-anak. 'Mak ayah, I love you so much. I know that u have worked very hard to make a living for us. I will try my best to make you proud :'( '

To you: I know that u felt frustrated with my decision. I`m so sorry. I have my own reason. I hope you would know how i felt. But i guess, i keep it as a secret. Takpe. I don`t blame you if you blame me for everything or even get mad at me. I accept it. I hope you can be happy with your life. Do make your life happier than before. I bahagia if you bahagia. Sorry i cannot give you special gifts like what you gave me. Kalaulah i mampu utk semua itu... Tapi apakan daya, i tak mampu. This is the best way anyway. Hope you can find someone that can take care of you, that can give love to you more than i can. My life is really upside down right now. I hope u jaga kesihatan u. Jaga mak u. Ingat pesan i. Take care.

Monday, November 15, 2010

Special entry to you. Yes ! YOU.

Assalamualaikum.

Aku tengah panas ni. sangat-sangatlah panas. bukan sebab dek cuaca kat melaka ni. helo, melaka sekarang musim hujan okay. nak tahu asal aku panas sangat? Sebab aku tengah berasap giler dengan kau tahu tak? Aku tak tahula kau ni manusia berperasaan ke tak eh. Kau tak payahla pura-pura nak tanya aku, aku tujukan ni kat sape. You have done something that really really hurt my heart. bukan setakat saketkan hati aku. You even tore them with knife ! Aku betul-betul tak faham. Aku rasa kita kenal dah cukup lama. Macam ni kau buat kat aku? Sampai hati kau kan? Alhamdulillah. Ya Allah, kau ampunkanlah dosa-dosa aku. Sesungguhnya Kau Maha Mengetahui apa yang terjadi. Sejak kebelakangan ni. macam-macam yang terjadi kat diri aku. Aku nak listkan pon tak bole. banyak sangat. I`m sooooooo down. I can`t even stand or even breathe for a while. Kenapa semua ni terjadi kat aku? Kenapa aku jugak? Ya Allah, kau tunjukkanlah hikmahnyaa :'( Aku sangat-sangat tak sangka kau lah orangnya yang dah buat aku kecewa. Terima kasih sebab dah buat aku menangis hari ini. Kau tak boleh tengok orang lebih baik dari kau kan? Takpe. Allah Maha Adil. Aku terima segala cubaan dan ujianNya. I`m still shock after what had happened. Macam ni kau buat kat aku kan? Jangan risau. Aku takkan balas apa yang kau buat. Aku akan bangkit setelah macam-macam perkara jadi kat aku. Aku akan tunjukkan kat kau yang aku masih mampu berdiri dengan sendiri. Terima kasihla kawan. Kau dah makan daging saudara Islam kau sendiri.

p/s: This entry is restricted to SOMEONE only. If you have done nothing wrong, i`m very pleased to hear that. If YOU are the one. Come on la eh. Kau ada akal fikiran, kau gunakanlah dengan sebaiknya. Bole pikir baik buruk kan? If tak bole jugak, quitla belajar. Buat penat jek belajar tinggi-tinggi :P OPPPPSSS!

Thursday, October 28, 2010

Saje je.

Heylo pillow ! Oh I mean. Hello people ! (:

Hey it`s thursday ! So as usual. I got nothing to do. Just tidy the hall, the front door and kitchen. What ? My room? Ohh yea Forgot `bout that act. haha. Tapela. I tidy them tomorrow okay? :D Nilah keje aku if balek melaka. Benda ni memang tak pernah nak terlepas lah. Job full time ni tau dak? Hehe.

Just wanna share some stories. That`s all. So, i did some reviewed on my school which I`ll be going for my prac on Jan `11. Kejam tak? Umur tak complete 21thn lagy dah kena hantar jadi cikgu prac. Wuwuwu. I`m soooooo not ready for that okay. Dulu masa sekolah, kita jadi murid. Ni datang sekolah, kita yang jadi cikgu. It`s awkward tau. Damn awkward ! Can`t believe that thing is gonna happen. I went to that place. Oh oh. Forgot to tell you. That place is Kuala Kubu Baru. Tarraaaaaaa.. Tunjuk lah macam surprise sket. Konon-konon best giler. Barulah aku nak pegy pon semangat sket ye tak? (Ok. Bajet giler :P )

I googled about that place, the school and area nearby. And i found that Bukit Fraser is just nearby ! Weeheee. Ok. I admit. I never been there. Ok Fine. Laugh it up. Haha :P It`s not like bole jalan kaki or what. But it`s near like 30-40km jugakla. Dekatla if nak dibandingkan dengan Melaka-Bukit Fraser or Batang Berjuntai- Bukit Fraser kan? Have a look at this nice place peep !


I expect to find this thingy if i go to Bukit Fraser !
Haha.

I expect to reach here with this view ! :D
Berkabus doe. Giler teruja aku. Haha.
Tengok tu. Pejabat Pos pun nak hebat je kan?
Macam ni, tiap-tiap hari aku nak pegy Pejabat Pos lah.
:P

Thanks for your precious time people. Korang storyla apa wishlist korang ke. Bole aku stalk korangnya blog pulak :D

Bai !

Wednesday, October 27, 2010

Business VS BUSYness.

Assalamualaikum & Gud Afternoon !
Jam menunjukkan pukul 12:16pm ye sekarang. Hee.

Ohh lamanya aku tinggalkan blog aku ni. Rindu sangat-sangat kat blog ni. Sorry ye kawan-kawan. Dah berdebu berhabuk dah blog aku ni. Haish. It`s all because of my business. Oh not that business- thingy, i meant was BUSYness. Bahaha :D Confusing huh? Ok ok. So, a very warm welcomed from me to all of you. Sorry for the M.I.A guys ! Been busy for quite a time. Hope u still read my blog, so goes to me here. I will keep on rocking your world with my `lil writing here. Hope that we can support each other (Apa yang aku bebel ni sebenarnya? :D)

I have read through my blog and all the previous entries to make me realise how long i`ve been missing. And my last entry was about the I-City. I went there when it was the Merdeka Eve. Wau ! Serious baru perasan yang dah lama giler tak update blog. Haha. Setelah ditambah, ditolak, dibahagi dan didarab, total semua is about 2months rite? (Betul tak aku kira? Betul lah kan? Ala kalau salah tu, korang anggap jela lebey kurang yek. Bahaha :P )

Kalau nak diikutkan hati, semua bende aku nak update kat sini tau. Tapi takpe, we let the time decide. If aku dapat belek gambar2 meronggeng aku, aku upload keyh? Sayang korang !

Oh oh. Did i already mentioned to u about what happen to my baby? No. Not that baby. I mean my lappy. It cannot turned on. Not even the window ! (Bukan setakat tingkap, pintu pun dah tak bole bukak. :D ) The Window 7 itself wouldn`t work. Sakitnya hati Tuhan jela tahu. Aku baru je repair laptop and format segalanya. Baby aku tu dah habes suci dah. Ni makin teruk. Siap tak bole on lagy. Aduhh, berasap tol aku lahh. Haish.


Cool ima cool. Nanti kita bawak lappy pegy jumpa doctor okay?

Ohh guys, you wait fer the next entry tau. I try to make it interesting as possible. Cewah. Bajet. Hahaha :D

See you later dude. I mean. Wasalam. Tamat sudah entri ana. Ente baca dengan nada macam arab lah. Lain kali mari datang sini lagy lah. Babai lahhh. Haha :D

Friday, September 10, 2010

From me with lurve,

Assalamualaikum.

Dear bloggers, i just wanna update sumthing that i left out the past few weeks. Ala maklumlah, tenet takde lah kat umah sewa. Tapy berkobar habes nak update. Ngeee. Korang layan jela yea. Aku ni kalau dah excited, tak dapek den nak nolong ! :D Ingat nak beli broadband tapy nak pikir masak-masak sampai hangus dulu, baru decide nak beli ke tak. Tetttt ! Hehe.

So that day, i went to berbuka puasa with si dia and my sis, fygajah. I fetch adek first at Ktm Sg buloh then heading straight to Monorail Titiwangsa to fetch him. We decided to break our fast at Wangsa Walk Mall. It`s because i thought that KL will be packed with people. `Coz that day is the 30th August. They have some celebation there at the Dataran Merdeka. Memang nak elak tempat tu ! Huhu. The traffic jam was worse. Crap !

We had our berbuka there at Bangi Kopitiam. Jalan keluar sket dari WWM tu. Mujur tempat ada yang masih kosong. Kalau taaaaaaaaaaaaaaakk, mula la aku nak buat sawan aku. Ngeeeeee :P After berbuka, kitorang jalan-jalan kat WWM and ushalah baju raya. Time tu si dia pon tak beli lagy. Tu yang dok tengok-tengok. Manalah tahu ada yang berkenan dihati. At the end, semua hampa. T___T

Lepas tu kitorang pegylah Alpha Angle. Try tengok lagy. Tapy takde apa yang menarik lah. Kitorang jalan-jalan kat situ buat bakar lemak je. Kitorang memang suka jalan-jalan takde arah tuju ni kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan. Dush ! Sabau ima, sabau. Bulan ramadhan masa tuuu. Ceh.

Tengah malam sket, member aku roger. Dorang nak gerak I-City. FYI, aku tak sampai lagy I-City tu. Sedih tak? Sedih kan? Huhu. Ok. Setelah berunding dengan penuh serious dengan si dia, akhirnya dia setuju jugak nak ikot. Kau tahu tak sikit punye susah nak ajak dia ikot? Haha. Tettt. Kesian aku. Kena buat muka 10sen jap. Konon-konon merajuk-merajuk skett. Akhirnya lembut hati jugak dia. Yeayy! :D There`re some pictures to illustrate my feeling at that time. Weeeeee ~

from left to right: fy, me, cidot, jojo n sya


B, u tengok. Cidot u tak amek skali. Gi mintak maaf kat cidot. Ngee :P


I na sorok belakang you eh. Tadela nampak perut i yang bunchet tu. :P

Presenting fy yang suke gajah. Ngauumm !
Eh. Bunyi gajah gitu yea? Dush!


That`s all for now. Lurve you people !

Thursday, September 09, 2010

Wishing you Selamat Hari Raya Aidilfitri.


Assalamualaikum,
Dikesempatan ini, saya menghulurkan sepuluh jari tanda kemaafan jika ada tersilap kata, terlanjur bicara sejak kita berkenalan. Andai ada terkutuk, terhina, mohon maaf dipinta mungkin tidak sengaja. Andai ada hutang piutang, izin halalkan.

Aku nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua yang mengenali diri ini. Hope korang bergembira menyambut hari lebaran. Kumpul duit raya banyak-banyak. haha :P Jangan main mercun, nnt putus jari la, tangan la, kang nak makan nasi impit susah pulak ! Berhati-hati kepada pemandu-pemandu yang mahu ke kampung halaman. Kepada yang takde kampung or kampung dekat sebelah umah je, semoga bergembira lah jugak. If tade benda nak buat, melantak lah sampai bolat yek ! Haha.

Hepy Eid everyone.
Luv youu.

Saturday, August 28, 2010

It went through my mind and I made it all out.

As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let us down, probably will. You'll have your heart broken and you'll break others' hearts. You'll fight with your best friend or maybe even fall in love with them, and you'll cry because time is flying by. So take too many pictures, laugh too much, forgive freely, and love like you've never been hurt. Life comes with no guarantees, no time outs, no second chances. you just have to live life to the fullest, tell someone what they mean to you and tell someone off, speak out, dance in the pouring rain, hold someone's hand, comfort a friend, fall asleep watching the sun come up, stay up late, be a flirt, and smile until your face hurts. Don't be afraid to take chances or fall in love and most of all, live in the moment because every second you spend angry or upset is a second of happiness you can never get back.

Work like you don't need the money, love like you've never been hurt and dance like no one is watching.

Dream what you want to dream, go where you want to go,be what you want to be. Because you have only one life andone chance to do all the things you want to do.

Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it's called the present.

Don't take life too serious. You'll never escape it alive anyway.

Laugh alot.A good sense of humor cures almost all of life's ills.

When my heart is only for you ♥♥♥

Assalamualaikum. Selamat Berpuasa muslimin muslimat (:


Apa khabar semua? Ececeyy, ayat nak macam hos talkshow je kan kau ima? Haha. So as you can see my title there. Auuuuuww. so sweet (: Tade pape lah. Semalam bukak puasa dengan si dia kat KLCC. Kami ni memang kaki KLCC sket. Haha. Even kami tahu memang akan ada lautan orang, kami tetap nak pegy sana jugak. Degil kan kami? Hehe. Tapy pegy sana syok ohh. Bole cuci mata. Bole window shopping. Yelah. Nak beli, tak mampu ye tak? Nak masuk butik LV, COACH lagy la tak layak. so tengok jela dari luar kedai T___T Sob. Sob. Masuk jela kedai kedai yang ada orang alu-alukan. <---- Gila ayat emo doe. haha :P

So, semalam aku tunggu the bf balek dari keja. Aku sampai awal sket dari dia. sebab aku tak sanggup nak berpeluk dengan manusia-manusia dalam public transport. Haha. If after office hour, you know how it will be rite? Akan berhimpit dengan tidak orang dikenali. Ok. Tak suka. Sementara aku tunggu dia tu, aku lepak kat Kinokuniya. Apa lagy, bantai baca novel la. I grab one of the novels there and read it. Duk sebelah anak mat saleh. Kalau ada paparazzi snap gambar kami kan syok. Gila meroyan aku sebab excited nanti. Haha. I like taking pictures with the matsaleh hensem. Rasa macam dapat tangkap gambar sebelah Ben Affleck. Hensem kan kan? :D Ok. Dah merepek. Tengah sedap membaca, he texted me 'Dah sampai. Na jumpa kat mana?' Aku pun turunla. Kitorang jumpa kat dean Vincci. And guess what? He bought a beautiful bag fer meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee <----- Yeayyy ! Senyum lebar dah macam kambeng dah masa tu. Bahaahaahha :D :D Suka !

After that, we went to the foodcourt and grab the seats. Giler ramai orang. Seat penuh baii. Mujur kami dapat seat. Kalau tak, aku suruh orang yang tak puasa tu bangun. Haha. jahat tak jahat tak? :P Dah lepas order. Tengah nak tunggu masa nak balun makan sampai bulat tu, tetibe ku terlihat makhluk tuhan paling seksi. Eh silap. Tetibe aku ternampak adek aku. Haa kantoi ! Kau merayap sampai KLCC eh. Aku tibai kau kang. <---- Ceh padahal akak dia pon sama. Lebih lebih pulak. Tibai diri sendiri kang. HAHA :D

Apa lagy, buat la family gath jap kat situ. Ajak dia makan sekali. Kitorang makan 3 orang. Kami dua bradek pau si dia supaya belanja kami makan. Weeeee ~ Mekaseh B (: Dah habes sesi licinkan pinggan, Yukk ke taman KLCC yang cantek itu. Jum jum. Jum sama-sama jadikan diri seperti pelancong-pelancong asing. Snap pics here, there & everywhere. Seronok ohh. Aku paksa adek aku jadi fotographer of the day. Jahat tak jahat tak? Wuwuuwwu. Kejam dengan adek je takpe :P

Itulah. Seronok. Berbulan tak jumpa. Amek kau. Sekali jumpa terus balun macam-macam. Kesian dia dapat gf macam aku ni. Suka je ngidam macam-macam. Haha.
Heart you b ♥

p/s: Gambar tengah tunggu dari dia. later upload. Bai !

Saturday, August 21, 2010

Halusinasi sebentar.

Bermonolog sendirian.

Mana apis pegy? Dah lama sangat tak jumpa. Rindu nak borak dengan apis. Dulu tiap-tiap hari kita jumpa,borak sama-sama kan? Dari sebelum ima masuk unisel lagy. Ni sampai sekarang tak dapat roger apis. Dengar kata, apis dah dapat keje gov. Tu pun mak apis yang bagitau. Mujurlah aritu terserempak dengan apis. Ingat dah tak kenal ima dah. Kalau tak kenal jugak, kecik hati ima. Berbulan-bulan ngadap keja sama-sama, alih-alih tak kenal. tapi mujur tak jadi macam tu. Apis dah botak. Hensem siootttt. Haha. Dulu rambut panjang belah tengah. Sekarang dah botak. Tapy tetap tinggi melampai. Hehe. Hope dapat jumpa apis. Nak borak panjang ! (:


Dah habis mengomel sendirian. Perasaan masih terkejut. 4 tahun tak jumpa, alih-alih depan mata. Mana tak terkejut kan?





Adios.

Thursday, August 19, 2010

Kelewatan ketiduran kestadian kebajetan :P

Asal? Tak caya ke aku stay up sebab nak study? Haha :D Betul la wei, aku study ni tau. Depan PC :P Ala study depan PC, macam-macam bole jadi ye tak? Tak on FB, On Twitter. Haish. Apa nak jadik tah aku ni. Tettt ! Hehe. Tade. Saje tidur lambat. Memang niat nak setelkan keja. Tapi tulah. Keje susah giler kott :( Anyone who`s willing to help me? Kesian kat aku kan kan? Meh tolong aku buat keje tau tau :D *I`m sooooo glad if anyone of you would like to help me. Teheee (": *Ok. Perasan konon-konon ada orang nak tolong. Padahal mana ada pon. Hampeh :(

List for assignments that need to submit:

Mon`s class: 2 presentations.
Wed`s class: Presentation and a hard copy for Lesson Plan.
Thur`s class: Have to redo some paperwork :(
Fri`s class: Group presentation.

How lucky i am right? Huhu.

Aku kena jugak setelkan keja-keja ni this week ! Adoi, liat giler. *Come on imaaaa. Jangan malas-malas ! (Suara Hati memberi semangat ! )

Pray for me guys ! Tooddles (:


Oh BTW, Selamat Bersahur Kalian.

Monday, August 16, 2010

You fix me to fit you.


Assalamualaikum. Ape kabar?

Hehe. Syok sendiri je aku ni kan? Ala tape. Aku punya blog (:


Malam sebelum balek melaka, aku stay up dengan dua orang kawan aku ni. Sajela borak-borak. Teringat zaman dulu-dulu baru masuk Unisel. Muka semua skema giler ! Haha. Tak tipu. Sebab aku pun sama. Haha :D Semua orang kitorang cerita masa tu. Bukan mengumpat eh. Tolong sket. Ni saje je teringat. Mengimbau memori suka duka. Bila lagi nak kenang kan? Lepas ni ntah semua pergi mana la agaknya. Mesti masing-masing balek negeri dorang balek. Termasuk lah aku. Biler la dapat jumpa korang kan? *Tsk tsk. Tiba-tiba terfikir pasal ni semua. Padahal praktikal pon belum lagy. Biasa la. Terlebih emo pulak kali ni (: Baru tadi aku belek-belek gambar korang-korang semua. Teringat masa kita hang-out sama-sama. Seronok masa tu kan? Ada la tengok gambar masa baru-baru berkenalan meja baris depan aku masa tu. Nak tahu sape? Tu ha. Cik Cidot, Cik Jojo, Cik Sya and Cik Ziera. Dulu tu semua mana nak tegur aku pon. Dorang cakap aku budak bajet-bajet jek. Hahaha. Lawak ! Biasalah. Muka aku ni dari start masuk Uniselni sampailah sekarang. Asyik nak jadi back benches jek. Ntah apa yang syok sangat duk belakang hujung class tuh. Dahla pendek. Bajet kalau lecturer cakap "Okay, saya nak buat sesi soal jawab sekarang" Bajet bole lah sorok belakang orang kot. Haha :DD Masa makin hari makin cepat berlalu. Hargailah masa-masa sekarang ni. Janganla bazirkan waktu tu macam tu je. Kalau boleh, berjasa lah kat orang. Kadang-kadang kita kena berkorban untuk orang lain. Like people used to say, "Reality hurts sumtimes" Kenalah terima hakikat tu, Agak-agak hidup asyik nak sedaaaaaaaaappp je. Baik kau tidur tak payah bangun-bangun tau? Kadang-kadang tu, kita memanglah kena beralah. Orang kata, untuk selamatkan hubungan, memanglah saket sikit. Tapi takpe. Maybe ada hikmahnya (": Aku memang suka macam ni. Orang kata, aku ni selalu ditindas. Bagi aku, betul kata kau tu. Tapi takpela. Bukan benda besar pon. Tak baik gaduh-gaduh. Agak-agak dia lebih, kau buat muka blurr je kat orang tu. Kan seronok kalau tengok orang tubengang balek kat kau. Hehe. Tu je kot nak taip. Saje je. Niat dihati nak mengimbau kenangan lama. Tapi lain macam je content. Biasalah. Aku memang dari dulu tak reti buat esei. Patutlah SPM aku pun dapat ___ err okaylah. Selamat Berpuasa ! Heeeeee :D

Agak-agak bosan dengar lecturer bebel, aku borak dengan dia.

Agak-agak bosan je. Kitorang meronggeng.

Agak-agak. Ehh, ni dah takde agak agak dah. Teater ni kena jugak buat. Markah kott.


Hee. Tu je. Penat nak upload banyak-banyak.

Thanks for your precious time ! (:

Sunday, August 15, 2010

Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum Semua ^______^
Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan Al- Mubarak. Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam tak kira dimana jua anda berada. Hope everything`s fine and well conditioned. Jangan ponteng ponteng puasa yek ! Hehe. So What have you been eating for the 'berbuka puasa' ? For me, it`s heaven if u break your fast at your hometown rather than at your rent house or hostel rite? It`s okay and it`s fine to break your fast there. It`s just, the food are not so delicious compared to your mum`s dishes am i right? Hehe. Today is the fifth day of fasting. It could have been great if its already near the Hari Raya. Yeayyyyyyy ! Ok. I`m sooooooooo Over Dramatic. Teeeheeeee :")
I just wanna wish u all Hepy Fasting. Hope you able to fast for the whole Ramadhan (: Ingat, berpuasa ni bukan saje puasa dari makan minum, tapi berpuasa daripada cakap benda tak elok, puasa daripada buat benda bukan- bukan and a lot more. Elak buat benda yang makruh- makruh. InsyaAllah akan dapat banyak fadhilatnya (:
Take care People !
xoxo,
Imazara Hapiz.

Saturday, July 24, 2010

If I can fly, I will fly to the sky and let you see the best that i can try

Beep beeeeeppppp ! Hehe (:

Home Sweet Home Bebeh ! :D FYI, if u notice, I will update my blog if I were at home. Pity me right? I don`t online much now. I don`t have broadband PLUS tones of works are waiting for me actually. Sesibuk sibuk aku ni, masih ada masa nak omline. Hurmm. Pelik. Pelik tapi benar ye kawan kawan. Please don`t try this at home ! (Baca ikot stail Apek Senario ye :P ) So, I reached home last nite at about 1.30am after driving for nearly 3hours. Ala maklumlah, aku ni drive lembab sket. Ehh bukan lembab macam siput, siput tu lagy laju kot? Haha. Ok back to the story, I reached home after sending my friend at her house. Balek balek je, aku naik bilik, basuh muka n etc, gedebuk ! terus lentok baii. Ngantok okay. Time drive, aku bajet bajet je tak ngantok. Hanya Cik Ziera je tahu sebab beliau berada di tempat kejadian. haha :P That` s all about yesterday.

So for today, my sis`s boyfriend`s family came home to have a visit. They`re from Kelantan. Belum merisik lagy. Just to have a small talk and a `lil chit chat. It went well. So, depends on them to set the date. We just wait and see later on (: Ok ok. Everything done except i didn`t do my work yet :( Anyone wanna help me? Teeheeee :') I`m glad if someone raise their hand and say, 'Me, meeeee' Haha. Ok ima, don`t be lazy. It`s ashamed. No one will do ur work it will not finished unless u do it urself ! `__`

Saturday, July 10, 2010

Save the Best for the Last

Assalamualaikum. Helo everibadi (:


Miss my blog so much ! Actually i updated my blog yesterday by doing that tag thingy. Buat benda alah tu pun guna lappy akak time singgah kat umah dia. Yesterday i fetched my `lil bro at Wisma MAIS Shah Alam after the friday prayer. On my way there, the road was blocked by the police traffic! Walawehh, macam mana gua nak gi seksyen 3 ni. Wa tahu jalan ni jela. Perghh ! Thank God it`s friday. Tahap kesabaran boleh dikawal lagy la. so I was like, alaa redah jela. I end up sesat ! Haha. I drive alone there and apa lagy. sesatlah kan. sebab i ni pon bukan pandai sangat area sana. still learning. hehe. last last jumpa jugak :D

From there, i went to Angkasapuri to fetched mum. We headed to Malacca at about 4.30pm and arrived at 7pm sebab singgah kat pasar malam. hehe.


Last thursday was my friend`s b`day. My housmates and I planned a suprise for her. We planned not to wish her until the next day. So at 12am July 8, 2010, she asked ' Wei, korang taknak wish aku ker? Ni dah kul 12am dah ni ' Her phone kept on receiving messages from her friends wishing her a B`day. Our respond was made a straight face. Just ignore her. Kesian siot. Haha. Sorry jo. It`s just a suprise for ur b`day. U know we love ya rite (: The next day, i drove to the nearest cake shop to buy her a b`day cake. Sedap tau ! Of coz it`s not Secret Recipe lah becoz there`s no Secret Recipe`s branch there. Paling dekat pon dalam 40minutes drive from our house =.=" kesian kan? Dah beli beli n breakfast semua, kitorang balek dengan plan yang TERBAIKK lah kan. but we end up by doing other plan sebab semua plan tak menjadi. haha. But at least she`s sporting enuff. Dia kena baling dengan tepung+ milo basi+ sabun basuh. Member wa baling tepung kat dia sampai tepung tu termasuk mulut dia. Memang terbaikk lah kan. sampai nak termuntah dia. haha. But anyway, HEPY BESDAY JOJO. WE LAV YA ! *hugss


That`s all for now. Sorry for the late update. Kat rumah sewa takde internet lah :(

xoxo,
ImazaraHapiz

Friday, July 09, 2010

pleased to.

1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama itu?
= the girl next door. it`s actually express sumthing from an ordinary gurl. not famous. not beautiful n what she only has is her soul, feelings and people whom she loved to be with. *auuwww* bajet bajet cam adorable la tu. :P

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://zarazarot.blogspot.com/ idea ni sbb rasa macam simple and tak pernah ada orang guna lagy. so why not kan?

3. Apakah method penulisan dalam blog anda?
= method? wah. macam kajian analisa blog pulak. hehe. emm. it`s kinda journal. daily journal. if takde orang nak dengar luahan hati saya ni, saya luah la kat sini. if ada sumthing special to tell, repot je kat blog,senang ! (:

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
= YES YES YES. becoz dulu rasa buruuuuuuukkkkk sgt. hehe.

5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan apa kata mereka?
= i guess yes. but they read it without letting me know. ala stalker lah katakan :P

6. Apakah perasaan anda apabila orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda cantik?
= rasa macam nak bagy tumbukan padu kat perut die la kan. suke suke je nak kutuk blog orang lain. *emo* hehe. but when i think back, people have different perspective, so try to improve from time to time (:

7. Bilakah anda mula mempunyai blog?
= erm. early last year i guess? lupe la. hehe.

8. Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog?
= i can`t recall. but i think, syidot is the 1st person if i`m not mistaken.

9. Apa perasaan anda apabila orang mengatakan tentang blog anda di sekolah/universiti/tempat kerja?
= if it`s sumthing nice, i`ll be soooooo hepy (: if not, i try to improve myself.

10. 10 orang untuk di-tag
= syidot
= belle
= yanyan
= ieyra
= ain ransom
= faten amira
= lovely emy
= zharul
=
= anyone? u`re pleased to do so. TQVM.

Saturday, June 26, 2010

Do I Really Have To Go?

Hai. Asal aku macam takde semangat je ni? Hurmm. Yela. Esok nak balek campus dah. Kadang-kadang rasa nak sangat duk umah lama-lama. Tapi kadang-kadang rasa bosan pulak. Tula namanya manusia kan? Tapi, itu juga dinamakan realiti. Kalau ikutkan hati, nak je duk umah tak payah belajar. Tapi tu hanyalah dunia fantasi aku. Realitinya, aku tetap kena habiskan study aku yang berbaki 3 sem je lagy. Come on ima, you can do it ! Macam tula setiap kali aku patah semangat. Mesti ada suara dalam diri ni yang menjerit-jerit suruh keep on moving forward rather than just give up. Bagus perasaan ni.

Jam menunjukkan pukul 11:15pm hari sabtu 26haribulan jun TwentyTen. Ini bermaksud aku sebenarnya tak boleh berada depan lappy memandangkan barang belum habis kemas. Asal la aku takde hati nak kemas barang. Setengah barang dah kemas last week. Giler cepat kan? Tula pasal. Sebab time tu mood aku giler excited. Tapi hari ni tak macam hari tu pulak. Takpe. Aku akan gigihkan diri sekejap lagy. Aku kena kemas barang-barang aku n barang-barang adek aku si Daus tu sekali. Sebab esok nak kena pegy jemput tan sri tu dulu kat Wisma MAIS sebelum culik dia ke rumah sewa aku kat Batang Berjuntai tu. Seksi kan nama tempat tu? I LOIKE. haha :D

Pesanan saya,
Nanti korang rindula kat saya selalu ye. Wink ! Keep blogging. Nanti saya baca blog korang yang comel tu ye (: Sapa-sapa yang sudi lawat blog saya ni, tinggalkanlah link. bole saya follow bila saya online nanti ye. Kata kata terakhir saya, Problems won`t leave us neither do ourselves. Just keep on smiling and face them with confident. Believe in faith and don`t forget to pray a lot. InsyaAllah the hikmah will appear soon. Assalamualaikum.


xoxo,
Imazara Hapiz

Friday, June 25, 2010

Lawak !

I came across of these hilarious Malay proverb and all of them made me laughed berguling-guling you know. Why don`t you try and have a look at them yeah. Have fun ! :D

1. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kereta pun boleh undur, terlajak kapal terbang takde gear reverse, sori.

2. Bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain.

3. Sudahlah jatuh ditimpa pula tangga lepas tu tercium pulak tahi ayam.

4. Alang-alang mandi biar guna sabun & syampu.

5. Harimau mati meninggalkan belang, isteri mati meninggalkan gelang, suami mati meninggalkan hutang. (Itulah...lain kali jangan suruh suami beli gelang secara hutang)

6. Sebab mulut santan binasa sebab mulut juga... nasi pun habis.

7. Biar putih tulang jangan kuning gigi (gosok, jangan tak gosok tau)

8. Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang kecuali kalau ada beruk atas pokok tu.

9. Malang tak berbau tapi kentut boleh berbau walaupun tak berbunyi.

10. Biar mati bini jangan mati anak (boleh kahwin lagi ape)

11. Alang-alang menyeluk perkasam biar sampai kepangkal ketiak.

12. Biar korek hidung jangan korek tabung.

13. Berakit-rakit kehulu, berenang-renang ketepian lama-lama jadi letih.

14. Sayangkan anak tangan-tangankan sayangkan isteri kahwin lagi satu.

15. Kalau padi katakan padi, tidak aku ternanti-nanti, kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi.....boleh blah.......

16. Harapkan pagar, pagar pun tak boleh harap.

17. Tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat kena saman.

18. Hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sendiri, kalau macam tu lebih baik tak payah hujan.

19. Biar lambat asalkan perlahan.

20. Kalau tiada rotan, pelempang ajelah....

21. Habis madu, sepah jangan dibuang merata-rata.

22. Carik-carik bulu ayam lama-lama jadi bulu tangkis badminton, pasti ayam kebogelan.

23. Air dicincang takkan putus tapi kalau daging dicincang tandanya ada kenduri

24. Kerbau berpegang pada tali, manusia berpegang gunakan tangan....

25. Pinggan tak retak nasi tak dingin, kalau orang tak hendak tandanya kita tak lawa.

26. Takkan lari gunung dikejar, tapi kalau tak kejar pun gunung tu takkan lari jugak.

27. Patah tumbuh, hilang report polis.

28. Berapa berat mata memandang, berat lagi ahli sukan yang masuk acara angkat berat.

29. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tak masuk Sukan Olimpik jugak.

30. Kalau ada jarum yang patah jangan disimpan di dalam peti, buang aje beli jarum yang baru.

31. Kalau ada sumur diladang, boleh hamba menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang, bolehlah kita kahwin lari.......(nak tak?)

32. Kajang Pak Malau Kajang berlipat, Kajang hamba makan satay Kajang lagi best......

33. Kalau kail panjang sejengkal, belilah kail yang panjang sikit.

34. Kalau takut dilambung ombak janganlah berumah ditepi pantai, buat rumah jauh-jauh sikit dari pantai la ..

35. Pecah kaca pecah gelas, kalau dah pecah tu tak reti-reti nak ganti ke...

p/s: It`s sooooo hilarious ! Hahaha :D I laughed at them for a about 5 minutes non stop i guess? Hahaaha :D :D

Monday, June 21, 2010

A day with them.

Yesterday. Sunday June, 20th 2010. My form 4 & 5 classmates met up at Dataran Pahlawan and Mahkota Parade, Malacca. We hang out together as we haven`t met for about 2-3 years i guess. At least we already keep on updating, where they live, what have they been doing and so on. We exchanged phone number just to keep in touch besides facebook-ing. Hehe. So yesterday, all of us met in front of the Starbucks, where it has a beautiful pond i guess? Hehe. They carved on all the precious moments at the wall of that pond itself. If you can`t imagine that, just have a look at my pics later on keyh (: After that, we headed to the foodcourt to have our lunch because after that we wanna have some entertainment which was boooooooooooooooooowling time ! Teeheee :') *Lama jugak tak membaling2 ni kan. Tu yang gatal2 nak main bowling :p * And guess what? I`m the one who threw at the longkang each and every time when it` s my turn to throw. * siot kan? CIS ! * ahaha. But the thing was, we spend our quality time together. We laughed, we had fun and joy and we cherish each and every moment. Love you lah kawan ! (:
pilih bola macam hebat sangat main ! GRRR


p/s: nanti kita hang out sama2 lagy tau !

xoxo,
Imazara Hapiz.

Friday, June 18, 2010

Dehearty-Permata yang dicari.

Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu



p/s: Amin Ya Rabbal Alaminn
:')